5 redenen om een dj te huren

Je kent het wel, met elk feestje dat je geeft zit je in een dilemma. Welke muziek moet ik draaien,  hoe hard moet de muziek staan, hoe speel ik in op de sfeer van de avond? Door een dj te huren zal je dit dilemma niet meer tegenkomen. Hieronder staan 5 redenen om een dj te huren voor je feest.

  1. Tijd over

Muziek bedienen tijdens de avond kost tijd, er zijn altijd gasten die dan even aan je vragen of je een specifiek nummer kan draaien. Iedere keer moet jij daar dan tijd voor maken om te kijken of je die track wel hebt en die dan in de wachtrij zetten. Hierdoor is het niet mogelijk om de gesprekken die je hebt met andere gasten normaal voor te zetten aangezien jij steeds maar weer de muziek moet regelen. Dit gaat dus ten koste van de tijd die jij zelf met je gasten kan spenderen, en daarnaast kun je het al druk hebben met, bijvoorbeeld, drankjes halen voor verschillende gasten.

  1.  Professioneel

Als gasten binnenkomen en die zien een dj staan, denken zij vaak dat het een gezellige avond gaat worden. Door een stukje professionaliteit die een dj uitstraalt maken zij zich geen zorgen over de muziek en zullen zij het dus erg naar hun zin hebben. De garantie voor een goed feest wordt hierdoor dus een stuk groter.

  1.  Garantie op goede muziek

Een dj weet, over het algemeen, goed in te spelen op de stemming van de avond en weet wat de doelgroep, de aanwezige gasten, over het algemeen leuke tracks vinden. Doordat dj daarnaast dus ook inspeelt op de sfeer van de avond is het voor hem ook gemakkelijk om bijvoorbeeld van genre te wisselen om zo ieder moment van de avond te voorzien van de juiste muziek.

  1. Sfeermaker

Een dj weet over het algemeen zijn publiek mee te krijgen in zijn nummers. Vaak is er ook een microfoon aanwezig bij de draaitafel. Naarmate de avond vordert, en er meer drankjes in de gasten zijn dan dat er nog in de voorraad staat, wordt de drang naar de microfoon steeds groter. Een dj weet dan altijd wel mensen over die drempel heen te krijgen om voor de alle aanwezige gasten uit volle borst mee te zingen op de foutste hits die er maar te vinden zijn. De kans is groot dat daarna ook de rest van de zaal, of in ieder geval een gedeelte, mee zal gaan met de ‘zanger’.

  1. Goede apparatuur

Doordat een dj altijd zelf zijn apparatuur meeneemt is de kans klein dat er zich problemen voordoen. Indien je zelf voor de muziek moet zorgen is de kans toch iets groter dat er zich problemen op doen. Daarnaast heeft een dj altijd goede boxen bij zich, wat zorgt voor een onvergetelijke avond (al is het maar door de muziek).

 

De redenen hierboven geven aan dat een dj huren voor een feest bijna een garantie tot in ieder geval een geslaagde muziekavond. Het gezellig maken met de overige gasten komt toch meestal vanzelf wel.

Article written by