Ethereum: voor ontwikkelaars en handelaren

Digitale valuta zijn belangrijk in de huidige samenleving. Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van contant geld en meer mensen bezitten digitale valuta. Er zijn verschillende digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum, NEO, Monero en dergelijke. In dit artikel zal je alle informatie vinden die je nodig hebt over Ethereum. Dit is een platform dat met zijn eigen digitale munt Ether steeds populairder wordt. Ethereum is in 2013 ontwikkeld om een eigen platform te verwezenlijken met een eigen digitale munteenheid. Daarbij was het voor de ontwikkelaars erg belangrijk dat met name het vertrouwen en de veiligheid voor de munthouders erg goed gewaarborgd zou zijn. Dit was voor hen belangrijk omdat ze de laatste jaren steeds meer horrorverhalen hoorden vanuit deze digitale valuta wereld en dat wilden zij absoluut niet. Ethereum is een open source broncode waardoor iedereen welkom is. Ook dit was essentieel tijdens de ontwikkeling, er is geen grens, iedereen is welkom. Dat is toen Ethereum uitkwam ook goed gelukt en het slaat goed aan. Daarom is het platform niet alleen voor munthouders maar ook voor ontwikkelaars die applicaties kunnen ontwikkelen en aanpassen. Hierdoor vind je niet alleen handaren en investeerders op het platform maar dus ook ontwikkelaars, wat uniek is voor digitale valuta.

 

Een digitaal platform met oneindige mogelijkheden

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Ethereum dus meer dan alleen een digitale munt. Het is een platform met daarbij een eigen digitale munt Ether. Het platform wordt daarom ook veel bezocht door ontwikkelaars. Ze hebben namelijk de mogelijkheid om applicaties in te bouwen, te ontwerpen en te programmeren. Een optie die in vrijwel geen enkele andere digitale valuta platform mogelijk is. De mogelijkheden daarin zijn oneindig. Er weinig grenzen omdat de ontwikkelaars van het platform vinden dat iedereen met elkaar tot een digitaal valuta platform moet komen. Gelukkig zijn er wel een aantal veiligheidsmaatregelen zodat het niet zomaar voor iedereen mogelijk is om zaken te doen met iedereen. Je hebt namelijk slimme contracten in Ethereum. Dit betekent dat voordat je samen aan een project gaat werken, beide partijen dit contract moeten tekenen. Er staan standaard regels in, waar jij je tijdens de samenwerking aan zult moeten houden. Op deze manier kunnen er prachtige samenwerkingen ontstaan zonder dat hier grote risico’s aan zijn verbonden. Want het slimme contract biedt een stok achter de deur en geeft beide partijen ook een stuk meer zekerheid. Het vertrouwen en de veiligheid op het platform is door die slimme contracten goed.

 

De mogelijkheden met Ethers

De digitale munt van Ethereum is de Ether. Deze digitale munt kun je net als alle digitale munten gebruiken voor verschillende doeleinden. Allereerst kun je natuurlijk investeren met Ethers in een project of een bedrijf. Ook kun je Ethereum kopen om te handelen, met het buitenland handelen was nog nooit zo eenvoudig. De transactiesnelheid van Ether is namelijk zo snel dat de transactie binnen enkele seconden voltooid is. Hierdoor is het voor ondernemers erg aantrekkelijk om met Ethers te werken. Natuurlijk kun je ook gewoon particuliere transacties uitvoeren naar bijvoorbeeld familie uit het buitenland. Je kunt met Ethers ook op steeds meer plekken betalen. Digitale valuta als betaalmiddel worden steeds aantrekkelijker. Het maakt niet uit waar je vandaag komt, als iedereen met Ethers werkt dan is het geen probleem. Door het gebruik van digitale valuta kan het probleem van wisselkoersen en storingen naar andere valuta’s worden opgelost. Een belangrijk kenmerk van de Ether die zeker genoemd moet worden is de fluctuatie. Er is namelijk geen maximum aantal Ethers op de wereld ingesteld. Dit betekent dat er nieuwe Ethers gemaakt kunnen worden en hierdoor kan er inflatie ontstaan. Voordat je gaat investeren en werken met de Ether is het daarom handig om van te voren te wisselkoers in de gaten te houden.

 

Een account aanmaken en meteen beginnen

Waarschijnlijk ben je meteen geïnteresseerd geraakt na het lezen over de digitale valuta en de hele wereld daar omheen. Maar waar moet je beginnen? Dat is heel simpel. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een account aanmaken op een platform zoals Bitvavo. Het aanmaken van een account kost maximaal vijf minuten en je hebt alleen een e-mailadres en jouw naam nodig. Wanneer het account actief is, kun je beginnen met het storten van geld. Digitale valuta wordt namelijk aangeschaft met conventionele valuta. Als je geld op je account hebt gezet, kun je digitale valuta naar keuze zoals Ethers aanschaffen. Vervolgens kun je beginnen met het handelen, investeren of overboeken van de digitale munten. Het is dus erg eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Denk bij het aanmaken van jouw account goed na over de inloggegevens, uiteindelijk komt er namelijk kapitaal op te staan. En je wilt natuurlijk niet dat dit in verkeerde handen terecht komt. Twijfel dus niet langer en maak een account aan voor digitale valuta. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je inlegt en hoeveel digitale munten je precies koopt. Denk er natuurlijk wel aan dat de waarde van de munten altijd kan fluctueren.

 

De wereld van digitale valuta

Aan de wereld van digitale valuta zitten veel voordelen. Allereerst loop je niet meer rond met een dikke portemonnee en kan die ook niet meer gestolen worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat digitale valuta een stuk veiliger zijn dan conventionele valuta. Dit betekent dat je dus beter een groot kapitaal aan digitale valuta kunt hebben. Dit kapitaal wordt namelijk beschermd met een wachtwoord en wordt door het platform goed beveiligd. Hierdoor is het bijna onmogelijk om in te breken in jouw wallet. Daarnaast kun je met digitale valuta steeds meer doen, de transacties gaan een stuk sneller dan bij een reguliere bank. Bij een bank moeten er nog mensen aan te pas komen, bij digitale valuta gaat alles automatisch. Je hebt dus nooit meer problemen met het overboeken van digitale munten doordat binnen enkele seconden de transactie al gedaan is. Op Ethereum heb je niet alleen een digitale valuta maar kun je meteen gebruik maken van een heel platform. Dit biedt natuurlijk uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een omgeving waar ze kunnen ontwikkelen en kunnen meewerken aan projecten. Door de slimme contracten is het super veilig om zaken te doen via Ethereum.

Article written by