Het perfecte zakelijke overhemd: Profuomo

Met een geschiedenis van bijna 100 jaar achter de rug heeft Profuomo een rijke traditie op het gebied van het ontwerpen en produceren van kledij voor de zakelijke markt. De Michaelis-familie, die het merk oprichtte en nog steeds in handen heeft, houdt dan ook sterk vast aan haar filosofie van “uitstekende kwaliteit en productie met aandacht voor elk detail”. Dankzij die aanpak heeft Profuomo een bijzonder goede naam verworven onder zowel klanten als verdelers van het merk. Overhemden van Profuomo zijn degelijk, mooi en stijlvol. Perfect voor de ondernemer

Profuomo: Textiel van de hoogste kwaliteit

Als ondernemer wil je kwaliteitsstoffen dragen. Bij Profuomo zijn enkel echte kwaliteitsstoffen en ultradegelijke wevingen (gebaseerd op de Two Ply bijvoorbeeld) goed genoeg voor de overhemden. Goed katoen is natuurlijk de basisvoorwaarde voor een goed kledingstuk en het zorgt er in combinatie met een gedetailleerde afwerking en een strenge kwaliteitscontrole voor dat de overhemden van Profuomo vrijwel onverslijtbaar lijken.

Gewoon of luxe? Het verschil zit ‘m bij Profuomo in de details

Profuomo heeft een aantal reeksen of labels die eerder worden aangeduid als echte luxe-overhemden terwijl andere series gewoon de degelijke kwaliteit van Profuomo beloven zonder extra franjes.

Voor de zakelijke markt is er de Sky Blue serie. Als we kijken naar de luxereeksen zoals Sky Blue dan zien we dat de gebruikte techniek voor het vastzetten van de knopen eerst vastbranden en vervolgens met een Napolitaanse knoopsteek definitief bevestigen is. We zien we bijvoorbeeld meteen dat de Profuomo knopen heel wat beter tegen dagelijks gebruik bestand zijn dan de knopen op de overhemden van veel andere fabrikanten. Heerlijke overhemden als ondernemer.

De bekendste Italiaanse weverijen

De grootste Italiaanse weefhuizen, waaronder Thomas Mason,  Canclini of nog Albini produceren voor Profuomo. Dankzij het werk van die gerenommeerde weverijen beschikt Profuomo over de fijnste stoffen om vervolgens te laten bewerken in z’n ateliers. Dankzij de kennis die Profuomo in de loop der jaren verzamelde over technieken, stoffen en wevingen is het resultaat keer op keer weer indrukwekkend.

Profuomo’s strijkvrije overhemden

Elk hemd in de Profuomo-collectie ‘Originale’ is tegenwoordig strijkvrij. Dat is goed nieuws voor iedereen die niet graag strijkt natuurlijk en in het bijzonder voor de drukbezette moderne man die graag een hemd de avond tevoren in de wasmachine wilt kunnen gooien om het de volgende dag opnieuw aan trekken. Het strijkvrije effect wordt bereikt door een speciaal fixeerproces dat kreuken helpt voorkomen. Zo zie je er op het einde van de werkdag nog net zo scherp uit als aan de start ervan!

Van jong tot oud: geschikt voor zakelijke gebruik

Profuomo is niet één van die merken die vooral een hippe jonge doelgroep of een juist een oudere wat chiquere doelgroep probeert te bereiken. Profuomo spreekt namelijk alle leeftijdsgroepen aan en is het hét huismerk geworden van hele generaties Westerse mannen. Van Slim Fit overhemden tot Regular Fit over een Modern Fit, bij Profuomo vind je ook alle pasvormen.

Article written by