Tips om uw bedrijf te promoten

Anno 2015 is het steeds belangrijker geworden om uw bedrijf te promoten, maar met welke reclamemiddelen doet u dat? De afgelopen vijf jaar is online promotie steeds belangrijker geworden, mede door de sterke opkomst van het internet. Met name de opkomst social media en smartphones. Iedereen is tegenwoordig 24/7 online bereikbaar, dat betekent dat uw doelgroep ook online actief is en op die manier te benaderen is. Het is eigenlijk een gemiste kans om geen gebruik te maken van online promotie. Betekent dit dat offline promotie verleden tijd is? Nee zeker niet, het verschilt uiteraard ook sterk per branche. Promotie voor een blikje frisdrank kan online via een reclamespotje, maar ook offline door het uitdelen van een sample. Hierdoor kunnen bezoekers direct het product proeven en ervaren. We kunnen wel stellen dat offline promotie over het algemeen steeds minder belangrijk wordt.

Online promoten

downloadReclamespotje: hiermee kunt u door middel van een korte video uw bedrijf promoten. Een veel gemaakte fout hierbij is dat er een bedrijfsvideo wordt gemaakt met informatie over het bedrijf. Zulke video’s zijn prima voor op je website, maar niet geschikt als promotiemiddel. Reclamespotjes kun je gebruiken op Youtube, waarmee je gericht op je doelgroep kunt targetten.

Social media: uw bedrijf promoten op social media is onmisbaar in deze tijd. Zelf als je niet specifiek wilt promoten, is het van groot belang dat uw bedrijf aanwezig is op social media. Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, noem het maar op. Onderzoek van welk social media uw doelgroep het meest gebruik van maakt en gebruikt dit om uw bedrijf nog beter in kaart te brengen.

Offline promoten

Radio-CommercialsRadiocommercial: uw bedrijf offline promoten kan uitstekend door middel van een radiocommercial. Uit een onderzoek is gebleken dat 78% van de radioluisteraars radiocommercials kan herinneren. Hierdoor kan er in korte tijd flink worden gewerkt aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Een ander voordeel is dat radioreclame niet weggeklikt kan worden net zoals op het internet. Uiteraard kan er wel van radiozender worden veranderd, maar dat zal in de praktijk zelden gebeuren.

2. Netwerken: het klinkt misschien heel saai maar real life netwerken is nog steeds een zeer effectief middel om uw bedrijf te promoten. Denk aan evenementen, uitjes, of borrels waar uw doelgroep op afkomt. Hierdoor komt u direct in contact met potentiele klanten en bent u tegelijkertijd bezig om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Het is wel van belang om te laten zien dat je verstand van zaken hebt om het vertrouwen te winnen van deze potentiele klanten.

Article written by