3 tips die helpen bij het kiezen van passende zakelijke geschenken

De kracht van zakelijke geschenken mag absoluut niet worden onderschat. In de meeste gevallen gaat het namelijk om een klein gebaar, maar een grote impact. Want wanneer jij geschenken uitkiest die in de smaak vallen en waarop jouw bedrijfslogo duidelijk zichtbaar is, zal de ontvanger van dit geschenk jouw bedrijf in positieve zin onthouden. Dus of het nu gaat om belangrijke en waardevolle zakenrelaties of potentiële klanten, zakelijke geschenken zijn een aanrader! Maar hoe kun je nu zorgen dat je geschenk in de smaak valt? Wij geven je 3 toepasbare tips!

1. Haak in op een bepaald moment
Inhaken op een actualiteit doet het vaak goed. Is er een hittegolf op komst? Deel dan strandballen uit met het logo van jouw organisatie. Staan de kerstdagen weer voor de deur? Dan is het een leuk idee om kerstballen met jouw bedrijfslogo uit te delen. En wanneer het gaat om een geschenk voor een langdurige zakenrelatie is het raadzaam om op momenten als deze echt uit te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens feestdagen een verrassingspakket maken met verschillende leuke of zinvolle goodies van jouw bedrijf.

2. Maak het persoonlijk
Wanneer je de moeite neemt om je zakenrelaties beter te leren kennen, zal je merken dat je geschenken nog enthousiaster worden ontvangen. Want wat is er leuker dan een zakenrelatie verrassen op belangrijke momenten in hun leven? Wordt hij of zij bijvoorbeeld voor het eerst papa of mama, kun je een romper laten bedrukken met het logo van jouw organisatie. En ook verjaardagen mogen natuurlijk niet worden overgeslagen. Simpele dingen, zoals een taart met bedrijfslogo, zullen veel indruk maken. Want jij neemt de moeite om bijzondere dagen als deze te onthouden!

3. Altijd goed!
Het is dus raadzaam om een actueel of persoonlijk geschenk te bedenken voor je zakenrelaties, maar daarnaast zijn er nog een aantal zakelijke geschenken die het hele jaar door en met iedere gebeurtenis leuk zijn om te geven. (én te krijgen!) Leuke voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bedrukte bureauartikelen als pennen, notitieblokken of muismatten. En ook met een mok met jouw bedrijfslogo kun je eigenlijk de plank niet misslaan. Heb je wat te vieren en ben je daarom bereid om wat meer uit te geven aan het geschenk? Dan zit je met een fles wijn of champagne natuurlijk altijd goed.


Kun jij uit de voeten met onze tips? Veel plezier met het verrassen van je zakenrelaties of je klanten in spé!

Article written by