De juiste vergaderlocatie vinden

Een vergaderlocatie is een perfect plek voor als je op zoek bent naar een professionele ruimte voor een vergadering of conferentie, een bedrijfstraining , een seminar of het ontvangen van zakelijke klanten of bijeenkomsten.

Soms heeft een bedrijf niet de ruimte in huis voor grote vergaderingen, of soms werkt het gewoon verfrissend om zakelijke bijeenkomsten eens buiten de deur te houden, in een nieuwe omgeving. Dat zijn doorgaans de meest belangrijke redenen waarom er vergaderlocaties bestaan en waarom bedrijven hier gebruik van maken. Er zijn talloze verschillende vergaderzalen en vergaderruimtes. Vaak hebben hotels dergelijke ruimten tot de beschikking of bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuren van zakelijke ruimten of business centra aan bedrijven. Er kunnen dan van verschillende faciliteiten gebruik worden gemaakt. Denk aan koffie, thee water, gebak, elektriciteit, internet, aansluiting voor PowerPoint presentaties, LCD-projector, beamer, et cetera. Meestal huur je zo een ruimte per uur en is er genoeg parkeerruimte aanwezig.

Verschillende mogelijkheden en vergaderlocaties

In zowel binnen- als buitenland zijn er uiteenlopende betaalbare en comfortabele vergaderzalen beschikbaar met verschillende configuraties die bij elk bedrijf of behoeften passen. En voor allerlei andere soorten zakelijke gelegenheden. Vergaderlocaties bieden doorgaans verschillende ruimten. Een greep uit de mogelijkheden:

• Boardroom – ideaal voor formele bijeenkomsten
• Theater – voor professionele presentaties
• Classroom – een comfortabele onderwijsomgeving
• U-vorm – stimuleert open discussie
• Standaard vergaderzalen
• Videoconferentie suites

Bekende locaties in Nederland

De Schildkamp

Centraal gelegen in ons land is De Schildkamp. Dat ligt rustig omgeving vlakbij van de Betuwe en Rivierenland en is gemakkelijk te bereiken als mensen uit verschillende regio’s komen. Een voordeel dat deze locatie biedt is dat je er je spullen kan opslaan als je er vaker vergaderingen houdt.

M22 Exclusief Vergaderen

M22 Exclusief Vergaderen is een heel bijzondere vergaderlocatie tussen Rotterdam en Dordrecht, omdat het een historische molenaarswoning is en van binnen er uitziet als een grote huiskamer. Het aantal deelnemers is daardoor wel wat beperkter, maximaal 16 personen kunnen er vergaderen of brainstormen. De locatie is voorzien van allerlei voorzieningen en er buiten kan er ook gebruik worden gemaakt van het terras en men kan er zelfs overnachten.

Wolfslaar

Zoek je een vergaderlocatie gelegen in het zuiden van Nederland, dan is Wolfslaar een uitstekende optie. Hier kan je in een zeer groene omgeving een vergadering houden in een authentieke ruimte. Er zijn mogelijkheden om hierna in het sterrenrestaurant te genieten van een uitstekend diner.

Inspiratie op locatie

Uiteraard zijn er zoveel vergaderlocaties in ons land, dat ze teveel om op te noemen zijn. Er is een website gespecialiseerd in vergaderlocaties zoeken door heel Nederland. Zie: http://www.inspiratieoplocatie.nl/themes/vergaderen-en-overnachten
Hier kun je zoek op plaats of op thema. Denk aan vergadervilla’s, vergaderen en overnachten of duurzamen en ecologische vergaderlocaties.

Article written by