In 3 stappen ondernemen

Het is tegenwoordig een grote hype: je eigen onderneming beginnen. Sommige doen het naast hun dienstverband bij een ander bedrijf, maar er zijn ook wel jonge ondernemers die zich volledig storten op het ondernemerschap. Een trend die zich voort blijft ontwikkelen. De aanvragen bij de Kamer van Koophandel zijn dan ook niet bij te houden en de richtlijnen om een onderneming op te richten worden steeds scherper. Want hoe richt je nou eigenlijk een onderneming op? Kriebelt het een beetje om voor jezelf aan de slag te gaan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan vooral verder voor de tips die je gaan helpen.

Op papier zetten

Een van de belangrijkste eerste stappen in het realiseren van je eigen onderneming is het in kaart brengen van je grote droom. Wat is het doel en welke ideeën heb je hier allemaal over. Brainstormen is een goede manier om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Schrijf dit op of teken het zelfs uit. Je idee visualiseren is een belangrijk aandeel in het toewerken naar je eerst echte onderneming. Vaak op basis van deze gegevens wordt er een ondernemingsplan of een bedrijfsplan opgesteld. Hierin worden de korte termijn doelstellingen en lange termijn doelstellingen opgenomen. Hier kunnen ze overigens naar vragen bij het registreren bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is het goed om elk punt van dit plan goed door te denken. Met name de financiering en de bronnen van inkomsten vormen het belangrijkste aspect. Dit plan is niet alleen voor jezelf en kan je ook heel goed helpen bij het vinden van bijvoorbeeld partners, sponsoren en andere belanghebbenden. Tip: tegenwoordig kan bijna elke onderneming niet zonder een website. Het is dan ook aan te raden om alvast je domeinnaam te registreren en opzoek te gaan naar een webhosting bedrijf. Dit kan je veel werk schelen later in het proces.

Inschrijven Kamer van Koophandel

Vervolgens is het belangrijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is een belangrijk onderdeel van het daadwerkelijk erkennen van je onderneming en er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Hier is het ondernemingsplan erg behulpzaam en neemt je als het ware mee door de stappen van de Kamer van Koophandel die je gaan leiden tot een ondernemer. Omdat iedereen tegenwoordig zijn eigen bedrijf begint zijn er strenge regels gesteld aan het erkent worden als bedrijf. Let daarbij dan ook goed op je verantwoording.

BTW nummer

Naast je inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het ook noodzakelijk om een BTW nummer aan te vragen. Tegenwoordig kun je dit gelijk aanvragen bij je aanvraag bij de Kamer van Koophandel. Mocht je dit hebben overgeslagen bij het formulier dan kan je het altijd nog aanvragen tijdens het gesprek naar aanleiding van je aanvraag.

Heb jij een eigen onderneming? Welke stappen vond jij het engst om te maken?

 

werk

Article written by