Kredietcheck bedrijf aanvragen?

incassobureau
Niemand zit te wachten op rekeningen die niet worden betaald door een schuldenaar, of het nu gaat om een particuliere zaak of een factuur van een bedrijf die maar niet wordt voldaan. Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom een rekening niet of niet op tijd wordt betaald. De schuldenaar kan het zijn vergeten, even krap bij kas zitten, niet tevreden zijn over het product of dienstverlening en ga zo maar even door.

Weg naar incassobureau

Als na een aantal herinneringen en aanmaningen nog steeds niet wordt betaald kan worden overwogen om een incassobureau in te schakelen waarbij het innen van de rekening dus wordt overgedragen aan het bureau. Maar een incassobureau inschakelen is niet altijd een logische stap, in veel gevallen is de vordering te laag om daar een incassodienst voor in te schakelen. Een incassobureau vraagt namelijk een bepaald percentage van het te innen bedrag als vergoeding, ze doen uiteraard een en ander niet kosteloos. Ten slotte moet iedereen zijn brood verdienen.

Is een bedrijf financieel gezond

Als u als ondernemer van plan bent om met een bedrijf zaken te gaan doen kan het een overweging zijn om de kredietwaardigheid van het bedrijf te (laten) onderzoeken. Er zijn bedrijven die u tegen betaling inzicht kunnen verschaffen over de kredietwaardigheid van een bedrijf, zoals bijvoorbeeld Graydon. Dat kost geld, laten we dat niet onvermeld laten, maar u weet wel of u met een bedrijf in zee gaat dat financieel gezond is. Zeker als u betaalt aan de financiƫle gezondheid van het bedrijf met wie u mogelijk zaken wilt gaan doen, of als het bedrijf een niet al te beste reputatie heeft, is het verstandig om een kredietcheck te laten uitvoeren.

Voordeel kredietcheck

Als u een kredietcheck voor een bepaald bedrijf aanvraagt krijgt u niet alleen een financieel rapport maar ook een kredietscore die aan het bedrijf wordt gegeven. Dat is erg handig omdat u op die manier meteen inzicht kunt krijgen in de kredietwaardigheid van het bedrijf. Daarnaast is het handig om een dergelijk rapport in handen te hebben mocht het in de toekomst tot een rechtszaak komen tussen u en het bedrijf waarmee u zaken heeft gedaan. Bovendien heeft u in kortste tijd het rapport in handen, zeker omdat veel via internet online geregeld kan worden. Bedrijven als Graydon hebben een uitgebreide database met informatie over tal van bedrijven, informatie die binnen de kortste keren online opgevraagd kan worden.
Als het echter om kleine bedragen gaat spreekt het voor zich dat u dan niet meteen een kredietcheck laat uitvoeren, dan wegen de kosten niet op tegen de eventuele baten.

Article written by